CAS PALAU
Crònica 28/07/2011

Colom i el Palau negocien el retorn del donatiu de Millet

Àngel Colom, actual dirigent de CDC, va reconèixer ahir davant del jutge que instrueix l'espoli del Palau que Fèlix Millet li va donar 75.000 euros i va reiterar que vol tornar els diners a l'entitat.

Laia Espín
2 min
Colom i el Palau negocien el retorn del donatiu de Millet

Barcelona.L'actual secretari d'immigració de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) va comparèixer ahir davant del titular del jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona, Josep Maria Pijuan, en qualitat de responsable civil a títol lucratiu per aclarir els motius i les circumstàncies de la donació de diners que l'any 2000 li va fer l'aleshores president del Palau de la Música, Fèlix Millet. Colom va declarar durant una hora en què, segons el seu advocat, Javier Melero, va confirmar al jutge que havia rebut 75.000 euros per part de Millet per eixugar els deutes que va contraure després del fracàs electoral del Partit per la Independència. L'exdirigent independentista va admetre que havia contactat amb altres mecenes de la cultura i la política catalana i que va rebre els diners de Millet l'any 2000, després de mantenir-hi una reunió, mitjançant un xec nominatiu que va ingressar en un compte particular.

Colom, no obstant això, no va explicar qui va ser que li va recomanar recórrer a l'expresident del Palau per aconseguir els diners i va recalcar davant del magistrat que l'any 2009, quan va esclatar l'escàndol de l'espoli del Palau, es va posar en contacte amb l'entitat per retornar tots els diners, un fet que ara com ara no s'ha produït. Segons Melero, l'acord amb el Palau estava pràcticament enllestit però els responsables de l'entitat no es van tornar a posar en contacte amb el dirigent convergent fins a aquesta setmana, curiosament. El lletrat va explicar que ara s'han de reprendre les negociacions que fa dos anys estaven pràcticament tancades.

Signatura falsa

Colom va negar al jutge, però, que la signatura d'un conveni entre el Palau i la Fundació Espai Catalunya, que forma part de la causa i que eleva els diners que se li haurien donat fins a 150.000 euros, fos autèntica i fos seva. La creació de la Fundació Espai Catalunya la va encapçalar Colom mateix i va arribar a ser presentada públicament, però mai va ser constituïda legalment. El lletrat del secretari d'immigració de CDC va puntualitzar que el seu client està en aquesta causa com hi podria estar, per exemple, una asseguradora, i va voler emfatitzar que en el moment que pagui els diners ja no hi serà, perquè "no està imputat".

L'actual dirigent de CDC, en la seva visita a la Ciutat de la Justícia de Barcelona, també va fer una petita demostració de força quan es va presentar pocs minuts després de dos quarts d'onze acompanyat d'una àmplia comitiva d'alts responsables de Convergència, entre els quals hi havia Jordi Turull, actual portaveu de CiU al Parlament, la senadora Montserrat Candini i el secretari d'estudis i programes del partit, Francesc Sánchez.

Suport a "un patriota"

Es va repetir així la posada en escena que ja va desplegar la formació nacionalista quan el seu extresorer Daniel Osàcar va declarar davant del jutge com a imputat per la causa separada, que també porta el jutjat número 30 de Barcelona, pel presumpte finançament irregular de Convergència a través del Palau de la Música. El mateix portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, va voler manifestar ahir que eren allà per donar el seu "suport explícit" a una persona "honesta, un patriota, un servidor del país i un company, que s'ha trobat enmig de tot aquest cas".

stats