Crònica 14/03/2012

Girona vota a favor de la insubmissió fiscal

Ara
1 min

GIRONA.Girona va aprovar dilluns a la nit una moció de les CUP a favor de la insubmissió fiscal, com ja havien fet Berga i Arenys de Munt. El text recull que sigui l'agència tributària catalana l'encarregada de recaptar impostos com l'IVA i l'IRPF i que tant el consistori com els particulars que ho desitgin paguin els impostos a aquest ens i no a l'agència tributària espanyola.

La moció, que tenia com a intenció denunciar la situació "d'espoli fiscal", va comptar amb els vots a favor de les CUP (3) i ICV (2); les abstencions dels 10 regidors de l'equip de govern de CiU i els 7 del PSC, i els vots en contra del PP (3). L'executiu municipal dels nacionalistes va justificar l'abstenció assegurant que el seu model passava exclusivament pel pacte fiscal.

El portaveu del Govern, Francesc Homs, va dir ahir que l'executiu respecta la moció aprovada per l'Ajuntament de Girona perquè, a parer seu, "demostra un malestar evident" sobre el tracte fiscal català. Ara bé, com l'equip de govern gironí, va raonar que el seu plantejament és el del pacte fiscal.

stats