JUSTÍCIA
Crònica 28/01/2012

Guàrdia civil denunciat per agressió lingüística

Roger Tugas
1 min
Els fulls de les denúncies i del reconeixement mèdic.

BARCELONA.Un jove advocat fiscalista d'inicials D.T. va denunciar als Mossos que ahir va rebre diverses agressions de mans d'un caporal de la guàrdia civil a l'aeroport del Prat quan es dirigia a agafar un vol com cada divendres al migdia per anar a estudiar un màster a Madrid. Segons el denunciant, dos agents se li van acostar després que l'empleat de seguretat l'obligués a travessar dues vegades el detector de metalls i li van preguntar si tenia cap problema. Llavors D.T. els va respondre que no en català i, segons explica, el caporal "amb una actitud burlesca i agressiva" li va exigir que li parlés en castellà i, en no rebre resposta, el va dur a una petita sala.

En aquell moment, el denunciat hauria canviat d'idioma, però tot i això el guàrdia civil li va pegar amb una porra o un element metàl·lic a la cama i després el va colpejar cinc vegades a la cara amb la mà estesa, segons consta a la denúncia, mentre li cridava " polaco de mierda " i " habla ahora en castellano si tienes cojones ". L'altre policia, més jove, s'ho hauria estat mirant. Al cap d'una estona, i sense voler ensenyar el número de placa, van fer-lo sortir de la sala i el van denunciar per insults i no voler-se identificar.

Un cop fora, els Mossos el van acompanyar a fer-se la revisió mèdica i li van tramitar la denúncia. "Estic disposat a anar fins al final", afirma ara D.T.

stats