MATRICULACIONS
Crònica 03/04/2012

La Setmana Santa no aconsegueix revifar les vendes de cotxes

Vicenç Moliné
2 min
Els microcotxes són el segment que presenta un increment de vendes més alt.

BARCELONA.Les matriculacions de cotxes segueixen caient tot i que les empreses de lloguer de cotxes han renovat part del seu parc d'automòbils de cara a la Setmana Santa.

Les vendes de cotxes durant el març a Catalunya van caure un 2,7% respecte al mateix mes de l'any 2011. A Espanya, l'evolució és similar, amb una caiguda del 4,5%, que tapa la lleugera pujada amb què el sector havia començat l'any.

Les dades presentades per l'associació de fabricants de cotxes Anfac i la de concessionaris Ganvam són especialment dures, ja que al març és quan les empreses de lloguer de cotxes renoven els seus vehicles per a la campanya de Setmana Santa. El creixement d'aquest sector, que és d'un 15,9%, no ha pogut compensar la caiguda de les vendes de cotxes d'empresa -prop d'un 12%- i de cotxes particulars -d'un 13,5%.

Aquest últim segment ja encadena 21 mesos de caigudes i és el que més preocupa el sector, perquè representa el 43% del total de les matriculacions i és la principal font d'ingressos per als concessionaris.

Juan Antonio Sánchez, president de Ganvam, destaca els problemes que els generen les "contínues amenaces de pujades d'impostos, que generen desconfiança i poden acabar reduïnt els 25.000 milions d'euros que l'Estat recapta del sector en forma d'impostos".

Les estadístiques indiquen que les vendes en el segment de microcotxes són les que més creixen, amb un increment del 23%. A l'altre extrem se situen els totterrenys grans i els cotxes de luxe, les vendes dels quals cauen un 44% i un 33% respectivament. Aquests segments, però, representen quotes petites del total de vendes. El gruix recau en els cotxes petits i mitjans, que en conjunt registren una caiguda del 4,4%.

Un altre aspecte és el combustible. Davant la reducció de la diferència entre el preu de la gasolina i el gasoil, els motors de gasolina van recuperant terreny i ja representen un 34% de les matriculacions, mentre que al gener representaven el 27%.

stats