CRISI EUROPEA
Crònica 10/06/2011

La UE rescatarà Grècia un altre cop i Trichet preveu apujar els tipus

Isaac Lluch
1 min
La UE rescatarà  Grècia un altre cop  i Trichet preveu apujar els tipus

Berlín.La Unió Europea, el Banc Central Europeu i el Fons Monetari Internacional exigeixen, en el seu esperat informe avaluador, diners frescos per a Grècia. Un segon programa de rescat per a Atenes és inexorable, va reconèixer ahir el president de l'Eurogrup, Jean-Claude Juncker, mentre que el ministre de Finances alemany, Wolfgang Schäuble, va deixar anar que el govern de Giorgos Papandreu necessitarà entre 90.000 i 120.000 milions d'euros addicionals per cobrir les necessitats de finançament d'aquí al 2014.

Schäuble havia fet pública la consideració que Grècia només podria esquivar la fallida si es reestructurava el seu deute, però el president del Banc Central Europeu, Jean-Claude Trichet, es va afanyar ahir a donar carabasses a Berlín en raonar que una reestructuració suau a Atenes desestabilitzaria més els països de l'eurozona. Trichet va subratllar a més que l'única participació del sector privat que accepta consistiria en un acord "voluntari" amb els bancs perquè comprin nous bons grecs quan vencin els actuals.

L'ens emissor es va defensar enfront d'una reordenació i també de la inflació. Trichet va preparar els mercats per a una pujada dels tipus d'interès al juliol, probablement de l'1,25% a l'1,5%. "Està garantida una forta vigilància per a l'estabilitat de preus", va dir.

stats