ART
Cultura 05/07/2012

Els paisatges de la Col·lecció Thyssen s'exposen a Sant Feliu

En la inauguració de l'exposició 'Paisatges de llum paisatges de somni. De Gauguin a Delvaux', la baronessa ha dit que la polèmica subhasta de 'La resclosa' no compromet la seva col·lecció ni li fa vergonya

Acn / Efe
2 min
Carmen Cervera a l'exposició de Sant Feliu de Guíxols / ACN

Sant Feliu de GuíxolsL'exposició 'Paisatges de llum paisatges de somni. De Gauguin a Delvaux' ha inaugurat l'Espai Carmen Thyssen, el nou centre dedicat a exposicions temporals al monestir de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà). Són 53 peces de la col·lecció privada de la baronessa que expliquen l'evolució de la relació entre l'home i el paisatge entre 1870 i 1970.

La nova sala d'exposicions ha nascut com a alternativa temporal perquè l'ambiciós projecte per construir un Museu Thyssen en aquesta població de la Costa Brava s'ha endarrerit com a conseqüència de la crisi econòmica. Tant Carmen Cervera com l'alcalde han assegurat que no es donen per vençuts i que l'objectiu final és que el museu acabi essent una realitat.

Reaccions a les últimes notícies

Sobre l'acord per prestar d'obres de la seva col·lecció per a l'ampliació del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), la baronessa Carmen Thyssen creu que seria "meravellós". Tot i això, Carmen Cervera ha assegurat que encara no han començat a negociar la proposta. "No hi ha res fix, són tot coses meravelloses que podrien passar però no hem parlat res encara", ha afirmat.

I sobre el fet que, des d'aquesta setmana, la col·lecció Thyssen tingui un quadre menys per la venda en subhasta de 'La resclosa (The Lock)' de John Constable, Cervera admet que no és agradable despendre's de cap quadre però sosté que la venda d'aquesta obra no compromet la qualitat de la col·lecció perquè era un quadre que quedava una mica "despenjat".

"Per prendre aquesta decisió he tardat tres anys", ha explicat una "tranquil·la" Carmen Thyssen, que ha insistit que la crisi econòmica afecta tots els estrats socials.

La baronessa ha explicat a més que, abans d'acudir a la subhasta, va oferir a l'exministra de Cultura Ángeles González-Sinde la possibilitat que adquiriís "el quadre per a Espanya", però que la crisi econòmica no ho va fer viable, cosa que es va repetir en una posterior conversa amb el ministre José Ignacio Wert.

stats