Cinema
Cultura 02/04/2011

'Catalunya über alles!', premi especial del jurat al Festival de Cinema de Màlaga

El film de Ramon Térmens és un retrat sobre la intolèrancia protagonitzat per Joel Joan

Redacció
1 min
catalunya über alles

BarcelonaCatalunya über alles!, un retrat sobre la intolerància dirigit per Ramon Térmens, ha aconseguit el premi especial del jurat del Festival de Cinema de Màlaga, segons la decisió que el jurat donat a conèixer avui pel seu president, el cineasta Vicente Aranda. També s'ha alçat amb el premi del jurat jove, mentre que en la categoria de millor actor de repartiment s'ha atorgat una menció especial a Babou Cham, un dels protagonistes.

La pel·lícula, rodada en català a Almacelles (Segrià), també protagonitzada per Joel Joan i Gonzalo Cunill, està centrada en com el fanatisme, la por i la demagògia malmeten la societat. Això s'il·lustra amb les històries d'un exconvicte per violació assetjat pels seus veïns, un immigrant que assisteix afligit a l'ascens d'un polític xenòfob i brutal (transsumpte sense dissimulacions de Josep Anglada) i un empresari convertit en heroi popular després de matar un atracador kosovar.

“Trio la Catalunya interior perquè és el que conec, però tot això podria donar-se a Andalusia, França o Arizona", ha puntualitzat Térmens, que pretén llançar "una alarma" davant "símptomes" de patologies socials que "no s'han de deixar passar ".

La pel·lícula Cinco metros quadrados de Max Lemcke, ha estat la guanyadora de la Biznaga d'Or al millor llargmetratge. Aquest film, que aborda la punxada de la bombolla immobiliària, ha estat el gran triomfador del certamen, en aconseguir també els premis de la crítica, al millor actor, per a Fernando Tejero, al millor actor de repartiment, per a Jorge Bosch, i al millor guió, per a Pablo i Daniel Remón.

stats