CINEMA
Cultura 24/04/2012

Aconsegueix el DVD d''Eva', la pel·lícula de l'any, fins aquest diumenge amb l'ARA

Pots adquirir la pel·lícula amb el diari fins el 29 d'abril, per només 9,95 euros

Ara
2 min
'Eva', la pel·lícula de l'any, aquest cap de setmana amb l'ARA

BARCELONA.Quan Sergi Belbel i Cristina Clemente van confessar que havien escrit una pel·lícula de ciència-ficció sobre robots ningú esperava que el guió d' Eva acabaria convertint-se en una cinta que ha marcat la història del cinema català. Eva agafa el relleu del fenomen Pa negre i el trasllada en un territori fantàstic, però a la vegada íntim, humà i dramàtic. La pel·lícula de l'any, opera prima de Kike Maíllo, es pot comprar als quioscos amb l'ARA fins el diumenge 29 d'abril per 9,95 euros.

Una carrera de premis

Eva ha fet carrera al llarg de l'últim mig any. Estrenada al prestigiós Festival de Venècia, va inaugurar després el Festival de Cinema Fantàstic de Sitges -un dels grans culpables de l'èxit de les pel·lícules de gènere dels últims anys-, on va recollir el premi als millors efectes especials. Als premis Gaudí va estar nominada en 16 categories (va aconseguir un rècord absolut) i es va endur cinc guardons: millor pel·lícula en català, millor actor secundari (Lluís Homar), millor direcció artística, millor fotografia i millors efectes especials. Als Goya va aplegar 12 nominacions i va tornar a guanyar els premis als millors efectes visuals, a l'actor secundari i al director novell. I la llista continua: el premi Sant Jordi a la millor opera prima , els del Cercle d'Escriptors Cinematogràfics, i també al Festival de Cinema Fantàstic de Bilbao, de Nantes, de Gérardmer i Porto, entre d'altres.

La pel·lícula se situa al 2041, en un món en què els humans viuen entre criatures cibernètiques. Un científic (Daniel Brühl) torna a casa després de deu anys i rep l'encàrrec de construir un nen robot. La relació còmplice amb la seva neboda (Claudia Vega) serà la clau de volta.

stats