CRISI A L'ÒPERA
Cultura 10/02/2012

La direcció del Liceu proposa la rebaixa indefinida del 12% dels sous dels treballadors

El comitè d'empresa hi posa condicions com que la reducció sigui temporal i que es reposin tots els títols de la temporada, i demana la dimissió del responsable de l'anunci de l'ERO

Laura Serra
1 min
Protestes davant del Liceu

BARCELONALa direcció del Gran Teatre del Liceu no ha acceptat la proposta dels treballadors de cedir una paga temporalment per evitar la presentació d'un ERO temporal i les cancel·lacions de diversos títols aquesta temporada. A canvi, la direcció ha fet una nova proposta que consisteix en el fet que tots els treballadors s'abaixin el sou un 12%. El comitè ha anunciat que estudiarà la proposta amb algunes condicions.

La rebaixa hauria de ser temporal i en un percentatge diferent en funció dels salaris. Demanen que es reposin immediatament tots els títols cancel·lats aquest 2012. També proposen a la direcció que es busqui un intermediari en les negociacions laborals i en la cerca de viabilitat futura del Liceu. I, finalment, demanen que es depurin responsabilitats: "Davant la gravíssima irresponsabilitat de cancel·lar títols i anunciar la presentació d’un ERO sense informar els treballadors ni negociar-ho prèviament amb ells, deteriorant greument la imatge i el prestigi del Liceu, així com la relació direcció-treballadors, i perjudicant la cultura del país, demanem la dimissió del màxim responsable".

El comitè espera ara resposta de la direcció mentre continuen les manifestacions cada tarda a les 7 davant del teatre.

stats