MÚSICA
Cultura 07/06/2011

Joan Manuel Serrat, doctor honoris causa de la UPF

Dimarts, el cantant del Poble-sec rebrà el primer doctorat d'una Universitat catalana i es podrà seguir en directe i per Twitter

Redacció
1 min

BARCELONAEl catautor Joan Manuel Serrat serà investit Doctor Honoris Causa per la Universitat de Barcelona dimarts que ve a l’auditori del campus de la Ciutadella. A proposta del rector Josep Joan Moreso, la UPF va aprovar al desembre concedir el títol de doctor honoris causa a Joan Manuel Serrat “per la dignitat i la força de la paraula i pel valor expressiu de les seves cançons originals, per la difusió de l’obra d’alguns dels millors poetes del segle xx, per la defensa cívica i política de la llengua i la cultura catalanes durant el franquisme i per haver contribuït, a través de la seva música, a la difusió del català arreu del món”.

És el primer doctorat que rep d'una universitat catalana. Emma Rodero, professora del Departament de Comunicació, serà la padrina de Serrat, i l’elogi del doctorand anirà a càrrec de Josep M. Micó, catedràtic del Departament d’Humanitats. Un cop investit doctor honoris causa, el cantautor català pronunciarà el seu discurs d’acceptació.

L’acte serà retransmès per pantalla gegant a la sala d’exposicions del campus —davant de l’auditori— i es podrà seguir en directe a través de la web de la UPF (www.upf.edu) i de Twitter (#serrathonoris).

stats