Cultura 13/07/2012

L'IVA de les corrides de toros puja al 21% però les festes taurines es queden al 10%

Les xarxes socials bullen perquè les festes taurines es mantenen amb l'IVA reduït (passen del 8 al 10%), mentre que el teatre, el cinema i la música passen a tenir un IVA del 21%

L.s.
1 min
Les corrides van desaparèixer de la graella de TVE el 2006. A la imatge, lídia del dia abans que la Monumental de Barcelona tanqués com a recinte taurí.

BarcelonaL'IVA en les curses de braus pujarà en tres punts, del 18% que s'estava aplicant en l'últim any al 21% (l'IVA del règim general), en canvi les 'novillades' i festes taurines es mantindran amb l'IVA reduït i només passaran del 8 al 10% a partir de l'1 de setembre.

"No deixa de ser un contratemps per a l'empresa taurina, que ha vist que en els últims dos anys se li ha apujat l'IVA en un 5%, ja que el 2011 estàvem al 16%", ha dit l'empresari sevillà Eduardo Canorea, membre de la junta directiva de l'Associació Nacional d'Organitzadors d'Espectacles Taurins (ANOET). "Això serà un desastre. Hi ha molts empresaris que estan tenint importants pèrdues econòmiques en l'organització d'esdeveniments taurins, i amb aquesta pujada n'hi haurà més. No els quedarà més remei que reduir números de festes o fins i tot 'tancar'. "Un cop molt dur", ha dit Canorea, que ha dit que afectarà també la pujada de les 'novillades'.

L'empresari taurí Óscar Martínez ha dit que "ara costarà moltíssim portar gent a les places".

stats