Música
Cultura 25/02/2013

El Liceu estrena 'Street Scene', la primera òpera americana de Kurt Weill

El projecte combina el teatre i àries d'òpera amb el musical de Broadway, el jazz, el blues i la música negra. L'Orquestra Simfònica del Liceu, el Cor del Liceu i el Cor Vivaldi interpretaran la música de Weill sota la direcció de Tim Murray

Efe / Ara
1 min
Una escena de l'òpera 'Street Scene' / KEITH PATTINSON

BarcelonaEl Liceu estrena 'Street Scene', la primera òpera de l'etapa americana de Kurt Weill. L'obra combina la tradició de l'òpera europea amb el musical de Broadway, el jazz i la música negra. El muntatge, que es podrà veure a Barcelona de l'1 al 5 de març, és una coproducció del Young Vic de Londres i The Opera Group, la companyia d'òpera resident del King's College de Londres.

L'acció transcorre en un barri molt pobre de Nova York. Els veïns protagonitzen les diferents històries de la trama, totes d'un realisme cru, amb una important càrrega de denúncia social i un final tràgic. 'Street Scene' es va estrenar a Filadèlfia el 1946, amb llibret de Langston Hughes i argument d'Elmer Rice, autor de l'obra homònima en què es basa l'òpera.

Els cantants que intervenen són especialistes en aquest tipus d'òpera: Geof Dolton, Sarah Redgwick, Susanna Hurrell, Pau Cano Carciofa i Paul Featherstone, entre altres. L'Orquestra Simfònica del Liceu, el Cor del Liceu i el Cor Vivaldi interpretaran la música de Kurt Weill sota la direcció de Tim Murray, mentre que la direcció d'escena és de John Fulljames.

stats