Publicitat
Publicitat

Cinema

Mascarell: "La resolució de la Comissió Europea sobre la llei del cinema en cap cas qüestiona la protecció del català"

El conseller de Cultura diu que es treballarà amb la resta de grups amb què es va acordar la norma per resoldre la manera d'estar dins la normativa europea

El conseller de Cultura ha reaccionat al dictamen de la Comissió Europea que assenyala el tracte discriminatori en favor del castellà de la llei del cinema amb tranquil·litat i ha subratllat que aquesta resolució de Brusel·les "en cap cas qüestiona la protecció del català, i només qüestiona un dels 200 articles del reglament".

El conseller ha explicat que, a partir d'ara, es treballarà amb els grups amb què es va acordar la llei per resoldre com la manera d'estar dins la normativa europea. "Ja vèiem a venir que podia passar", ha revelat Mascarell, que ha reconegut que el dictamen de la Comissió suposa "una certa paradoxa".

"L'acord amb les majors de l'any passat fa que, a la pràctica, les polítiques es puguin fer des de la normalitat", afegeix Mascarell. "Aquest acord ha tingut efectes positius i xifres espectacularment bones, i els sectors hi estan còmodes: anem pel bon camí".


Més continguts de Cultura

  1. L'Iran no deixa actuar Daniel Barenboim perquè és israelià

    L'artista feia dies que negociava poder fer un concert amb l'orquestra estatal de Berlín a Teheran

  2. La dona del bateria de Los Piratas: "Mai va ser un maltractador. Patia un trastorn bipolar"

    Javier Fernández va morir d'un tret de la policia després de rebre una trucada per uns suposats maltractaments

  3. Polònia, més a prop del 'tren del tresor'

    Un radar confirma l'existència d'un tren en un túnel subterrani que podria ser el tren militar alemany perdut durant la Segona Guerra Mundial