Còmic
Cultura 26/09/2011

Mor Sergio Bonelli, l'editor del còmic 'Dylan Dog'

L'editorial que va crear Bonelli és un referent de la indústria del còmic italiana, amb uns tiratges anuals de 800.000 exemplars

Efe
1 min
L'editor de còmic italià, Sergio Bonelli, l'any 2009

Roma p { margin-bottom: 0.21cm; } L'editor de còmics italià Sergio Bonelli (Milà, 1932), responsable de l'èxit de personatges com Dylan Dog i Martin Mystère, ha mort avui als 79 anys a Monza (el nord d'Itàlia), després d'una breu malaltia. Bonelli era un dels principals editors d'Itàlia, amb uns tiratges anuals de 800.000 exemplars dels seus personatges més famosos (també internacionalment): el vaquer Tex i el detectiu de casos sobrenaturals Dylan Dog.

L'editor va començar a treballar en l'editorial del seu pare Gian Luigi Bonelli, el creador de diversos herois de la vinyetes italianes, com ara Tex. Després de realitzar diferents feines a l'empresa paterna va escriure els guions d'alguns dels personatges que s'editaven en la companyia amb el pseudònim de Guido Nolitta. En 1957 va passar a dirigir Cepim, l'editorial que, després de diversos noms es va convertir en l'actual Sergio Bonelli.

Bonelli va aconseguir el seu principal èxit amb Dylan Dog, còmic creat l'any 1986 i publicat ininterrompudament des de llavors. El protagonista és un detectiu amb els trets de l'actor britànic Rupert Everett que s'enfronta amb el seu company Groucho (basat en l'actor còmic nord-americà) a tota classe de monstres sortits de l'imaginari popular.

stats