Música
Cultura 01/03/2012

Mor el cantant italià Lucio Dalla

L'autor de 'Caruso' ha patit un infart a Montreux. Tenia 68 anys

Ara/efe
1 min

BarcelonaDia de dol per a la cançó italiana. Lucio Dalla ha mort avui a causa d'un infart a la ciutat suïssa de Montreux, han informat fonts properes al cantant. Dalla acabava d'iniciar a Suïssa una gira europea. La setmana passada, l'autor de 'Caruso' va actuar al Festival de la Cançó de San Remo, on va fer un duo amb el jove Pierdavide Carone, a qui havia escrit la cançó 'Nani'. El fotògraf Roberto Serra ha explicat que ahir a la nit va parlar amb Dalla i que el va trobar "molt bé, feliç i tranquil".

L'inimitable Lucio Dalla era una de les figures més personals de la música italiana dels últims 40 anys. Nascut a Bolonya el 4 de març del 1943, va començar com a clarinetista de jazz, però ben aviat va engegar una carrera pròpia. Va debutar el 1966 amb l'extravagant disc '1999'. El seu millor moment va arribar als anys 70, gràcies a treballs com 'Automobili'.

La sobtada mort de Dalla ha commocionat els seus amics i col·legues, com Francesco de Gregori, el cantautor amb el qual havia col·laborat als discos 'Banana Republic' (1979) i 'Work in progress' (2010). De Gregori ha decidit no parlar amb la premsa perquè se sent molt trist per la pèrdua del seu amic.

stats