Moda
Cultura 13/08/2011

Mor el dissenyador Jesús del Pozo

El dissenyador de moda ha mort als 64 anys d'un problema pulmonar. Ha sigut un dels grans referents de la moda espanyola dels últims 30 anys

Redacció
1 min
Del Pozo, en la seva darrera aparició a la Cibeles / EFE

BarcelonaEl dissenyador Jesús del Pozo ha mort aquest dissabte al vespre a l'edat de 64 anys. Així ho ha confirmat l'Associació de Creadors de Moda a Televisió Espanyola, que ha apuntat que el dissenyador madrileny ha mort per un edema pulmonar.

Jesús del Pozo, que va obrir la seva primera botiga de roba el 1974, ha sigut un dels grans noms de la moda espanyola dels últims 30 anys. Al llarg de la seva carrera ha rebut guardons tan importants com el Premi Nacional Cristóbal Balenciaga al millor dissenyador espanyol el 1989 i l'Agulla d'Or a la millor col·lecció el 1981. El seu estil càlid i de línies essencials li va valer el reconeixement de la professió, però Del Pozo també va destacar com a emprenedor llençant al mercat perfums, joies, llenceria, accessoris i encarregant-se del vestuari d'obres de teatre i pel·lícules.

El 1999 impulsa la creació de l'Associació de Creadors de Moda d'Espanya, que ell mateix va presidir, i el 2003 crea la Fundació Jesús del Pozo, per transmetre la seva experiència a una nova generació de dissenyadors.

La seva última col·lecció es va veure el mes de febrer a la passarel·la Cibeles de Madrid.

stats