Art
Cultura 31/03/2012

El Museu de Mataró, pioner en el reconeixement d'imatges per realitat augmentada

A través d'una aplicació per a dispositius mòbils, el visitant pot accedir a informació addicional sobre les obres. El museu ha estrenat el dispositiu coincidint amb l'estrena de la mostra 'Mar de fons'

Ara / Acn
2 min
El mòbil amplia coneixements artístics

BarcelonaEl Museu de Mataró és el primer museu de tot l'estat espanyol que experimenta amb el reconeixement d'imatges per realitat augmentada. A través d'una aplicació desenvolupada per l'empresa mktcultural per a dispositius mòbils, el visitant pot accedir a informació addicional sobre les obres, simplement enfocant-les amb la càmera de fotos del seu telèfon mòbil o tauleta tàctil. El museu estrena aquest sistema d'interacció amb els visitants coincidint amb l'estrena de la mostra 'Mar de Fons'. La nova mostra del Museu de Mataró serà una de les més interactives i de més estreta relació entre les obres i els visitants que s'ha vist mai. La mostra 'Mar de fons' uneix gràcies a la nova aplicació tecnològica pintura, dispositius mòbils, reconeixement d'imatges per realitat augmentada i el portal d'Internet Viquipèdia.

Interacció

Els visitants, a més de contemplar les obres, podran interactuar-hi utilitzant el telèfon mòbil. A través de la nova aplicació desenvolupada per mktcultural, es permet fer el reconeixement directe de l'obra per realitat augmentada, enfocant-la amb un telèfon mòbil de nova generació o una tauleta tàctil. L'aparell identifica l'obra i permet enllaçar amb l'article corresponent de Viquipèdia i altra informació addicional.

Al mateix temps, aquells visitants o internautes aficionats a l'art podran proposar que les seves creacions passin a formar part de l'exposició. L'única condició és que l'obra expressi la relació de l'artista amb el mar i superar el filtre de la votació popular. A través de Facebook, el públic decidirà quines de les obres amateurs es guanyen ser a l'exposició permanent del Museu de Mataró. La comissària de l'exposició, Alexandra Prats, ha explicat que la mostra presenta obres de temàtica marina dels fons municipals, amb un protagonisme destacat dels artistes locals -especialment dels germans Jaume i Jordi Arenas-, distribuïdes en sis àmbits que expliquen les diferents facetes de la relació mar-artista. La mostra es podrà veure fins al 29 de setembre de 2013.

stats