Cultura 09/02/2011

'La lectura' de Picasso s'imposa a Sotheby's

El primer plat fort de les subhastes d'art impressionista i modern supera les estimacions amb escreix

Redacció
1 min
"La lectura", de Picasso, durant la subhasta de Sotheby's

BarcelonaLa lectura, una obra que Picasso va dedicar a la seva amant el 1932, va ser adjudicada per 29,7 milions d'euros a la subhasta d'art impressionista i modern que Sotheby's va celebrar a Londres ahir al vespre.

L'obra va superar les estimacions amb escreix, ja que havia estat estimada en 14-21 milions d'euros. Els representants de la casa de subhastes van comentar que set compradors van cotitzar per aquesta obra, i que “després de sis minuts d'una competència acalorada”, una comprador anònim que va cotitzar per telèfon se la va emportar.

Picasso va conèixer Marie Thérèse Walter a la sortida d'una boca de metro de París el 1927. Ella tenia 17 anys i Picasso, que en tenia 27 i encara estava casat amb la ballarina dels Ballets Russes de Diaghilev, va mantenir la seva relació en secret. Els experts han comparat La lectura amb El somni, una altra pintura que Picasso va realitzar el mateix any.

A més d'aquesta obra, un retrat neoclàssic d'Olga Khoklova del mateix Picasso va ser venut per 2 milions d'euros i Compotier et verres va aconseguir 946.079 euros

Malgrat tot, La Lecture, Deux Femmes Aux Corsages Rouge Et Rose, de Pierre-Auguste Renoir, que havia estat estimada entre 2,3 i 3,5 milions d'euros, va ser desada, així com Grand buste de Diego avec bras, d'Alberto Giacometti, que tampoc no va trobar comprador.

Aquesta mateixa setmana, Sotheby's subhastarà, a més, una altra col·lecció d'art europeu contemporani, amb obres de Salvador Dalí, de qui surt a la venda el conegut retrat del poeta Paul Éluard, Amedeo Modigliani, Alberto Giacometti, Marc Chagall, Joan Miró i Lucian Freud, que hi participa amb Tres estudis per a un retrat de Lucian Freud, i Christie's celebrarà aquest vespre la seva subhasta d'art impressionista i modern.

stats