CINEMA
Cultura 27/05/2012

El tràiler de la pel·lícula 'Tetris', una broma impecable

Tres estudiants estan revolucionant el cinema per YouTube amb tràilers èpics que tenen 3 milions de visites. L'últim, el de la suposada pel·lícula del joc 'Tetris'

Laura Serra
2 min

BarcelonaAquest dijous saltava a la xarxa el "tràiler oficial" de la pel·lícula 'Tetris'. En un panorama cinematogràfic on s'estrena una cinta com 'Battleship' (una espècie de batalla naval a base de 'tocat i enfonsat') o la pel·lícula del joc 'Angry Birds', no sembla impossible pensar en el 'Tetris'. El tràiler, a més, és un excepcional i creïble curtmetratge d'acció. Però és veritat?

No. Al darrere hi ha el canal de YouTube Warialasky, amb uns 25.000 subscriptors i més de 4 milions de visites a cada vídeo. Els seus inventors es defineixen a Twitter com a creadors de vídeos èpics. Al seu canal hi ha vídeos com el d'un poderós 'Jedi mandrós', una competició d''air guitar' contra 'air car', una paròdia de la sèrie 'Band of brothers', la fugida d'un dels nois del cobrador d'Hisenda, a banda de l'espectacular 'Tetris'.

Qui és Warialasky? Landon Sperry, Casen Sperry i Mike Brown, tres nois de Mesa, Arizona, que inspirats pels vídeos exitosos de YouTube de Freddie Wong i Julian Smith, han creat els seus propis treballs basant-se en escenes de pel·lícules d'acció i videojocs. Cada vídeo els costa unes 80 hores de feina. Han utilitzat les capacitats de YouTube i les xarxes socials per atreure més visites i ara ja fins i tot els demanen consell per a pel·lícules i se'ls ha ofert passar al cinema. Però per ara es queden a la xarxa: "La distribució online és perfecta, és tan fàcil", deia Casen Sperry en una entrevista a Universe. "Puc fer el que vull, dir el que vull dir o fer els films que m'agraden en comptes de passar-me la carrera fent el que altres volen".

stats