ART
Cultura 15/03/2012

100 escultures de Miró poblen el Yorkshire Park anglès

'Miró: Sculpture' és l'exposició més gran de l'artista, una selecció d'obres que daten del 1946 al 1982

Acn
1 min
Escultura de Miró al Yorkshire Sculpture Park / ACN, YSP

BARCELONAMiró torna a ser protagonista al Regne Unit amb l'exposició d'escultura més gran de l'artista que s'hi hagi celebrat fins ara. El Yorkshire Sculpture Park (YSP) ha preparat la mostra 'Miró: Sculpture', que s'inaugura el 17 març. En total, més d'un centenar d'obres que es podran visitar fins al 6 de gener de l'any vinent, coincidint amb l'any olímpic.

'Miró: Sculpture' inclou 96 escultures i 22 dibuixos provinents de museus i col·leccions privades d'arreu del món. Miró va produir unes 400 escultures i un nombre similar d'obres en ceràmica, la majoria en el darrer període de la seva vida. Ara, el Yorkshire Sculpture Park es proposa traçar l'evolució de les escultures de Miró entre 1946 i 1982, tot combinant espais interiors i escenaris exteriors.

El principal atractiu de la mostra al YSP és la combinació dels bronzes, ceràmiques i guixos amb peces de grans dimensions que l'artista va dissenyar per espais exteriors, i que per primera vegada s'exposen conjuntament en un parc artístic.

stats