Cultura 29/05/2012

La baronessa Thyssen subhastarà un quadre de la seva col·lecció perquè "necessita diners"

Carmen Thyssen traurà a la venda, amb un preu de sortida d'entre 25 i 32 milions d'euros, 'L'enclusa', de Constable. Ja ha comunicat als membres del patronat del Museu Thyssen que l'obra està a la venda

Efe
1 min
L'enclusa, al web del Museu Thyssen

MadridLa baronessa Thyssen ha anunciat avui que el pròxim 3 de juliol traurà a la venda a Christie's de Londres el quadre 'L'enclusa', de John Constable, una de les joies de la seva col·lecció privada perquè, segons ha confessat, "necessita els diners". La pintura sortirà a la venda per 25-32 milions d'euros.

Carmen Thyssen va informar ahir els membres del patronat del Museu Thyssen, on està exposada, que l'obra està a la venda i va recordar que fa temps la va oferir "més barata i a terminis" a l'exministra de Cultura Ángeles González-Sinde i més recentment a l'actual ministre d'Educació, Cultura i Esports, José Ignacio Wert. Cap d'ells va acceptar l'oferta.

El baró Heinrich von Thyssen va adquirir aquesta obra de John Constable el 14 de novembre del 1990 a la casa de subhastes Sotheby's per gairebé 13 milions d'euros. Aquesta xifra va fer el rècord d'un artista britànic a les subhastes en aquell moment. 'L'enclusa' forma part d'una sèrie de sis vistes del riu Stour que Constable va realitzar entre el 1819 i el 1825 i representa un paisatge de la vall de Dedham, al comtat de Suffolk, a l'est d'Anglaterra.

stats