Cultura
Cultura 06/07/2011

La candidatura alternativa de la SGAE reclama la nul·litat de les eleccions del juny

'De otra manera' es personarà com a acusació en la causa judicial contra la cúpula de la SGAE, segons ha explicat el portaveu de la candidatura

Efe
2 min

MadridLa candidatura alternativa a la Junta Directiva de la Societat General d'Autors i Editors, la DOM, demanarà que s'anul·lin els resultats de les eleccions que es van celebrar el 30 de juny a l'associació.

José Miguel Fernández Sastrón, que lidera la candidatura 'De otra manera', ho ha anunciat aquest matí, en el marc d'una roda de premsa en què ha valorat el suposat desviament de fons i les detencions de la cúpula de la SGAE, entre les quals destaquen la del president Teddy Bautista i el responsable de la filial digital, José Rodríguez Neri.

Les dades de l'auto del jutge que investiga el cas han forçat DOM a presentar-se com a damnificats de la causa i reclamen "l'absoluta nul·litat de les eleccions i la il·legitimitat de la junta directiva", resultat d'unes eleccions que es van realitzar amb "trampa" amb tots els socis de la SGAE, segons ha explicat Fernández Sastrón.

La candidatura alternativa, que no va obtenir cap representant tot i haver rebut un 43% de suport, basa les seves afirmacions en l'auto de l'Audiència Nacional fet a partir de les converses telefòniques intervingudes a Rodríguez Neri. Es creu que podria haver vulnerat la imparcialitat al realitzar "concretes gestions i actuacions a favor d'una de les candidatures concurrents al procés electoral". Segons el jutge, Neri hauria dificultat "l'accés al cens d'avals a la candidatura DOM, obertament crítica amb la gestió de l'equip directiu actual".

Fernández Sastrón ha qualificat el cas com la "crisi més greu de la història" de la societat de gestió i ha manifestat que no entén per què la mateixa SGAE no s'ha posicionat per defensar els interessos dels socis. Ha afegit que la SGAE hauria de convocar una assemblea extraordinària per informar els socis de la situació, que afecta sobretot els autors i editors. Per a Fernández Sastrón "la SGAE és sospitosa i imputada i els socis som una espècie de delinqüents presumptuosos".

Eduardo Galán, un dels socis, s'ha mostrat partidari que la junta sortint piloti la situació fins a les noves eleccions. "Per poder votar en llibertat hem de conèixer la veritat", ha afegit Galán.

stats