MÚSICA
Cultura 07/09/2012

El concert de la Diada al Palau de la Música serà un homenatge als músics del país

Xavier Puig dirigirà la soprano Marta Mathéu, l'Orfeó Català i l'Orquestra Simfònica de Tarragona Camerata XXI, dimarts a partir de les 21 h

Ara / Acn
1 min
Assaig del concert de la Diada

BarcelonaLa música dels compositors catalans serà la protagonista del concert amb motiu de l'Onze de Setembre al Palau de la Música, un esdeveniment que es consolida per retre homenatge als grans músics del país després d'una primera edició, que va ser l'any passat, en què es va commemorar la figura de Joan Manén.

La soprano Marta Mathéu, l'Orfeó Català i l'Orquestra Simfònica de Tarragona 'Camerata XXI', sota la batuta del director Xavier Puig, interpretaran obres d'Eduard Toldrà, Ricard Lamote de Grignon i Xavier Montsalvatge en la primera part. Després serà el torn del 'Virolai' de Josep Rodoreda (amb l'orgue del Palau), 'Muntanyes del Canigó' de Manén (amb instrumentació de Xavier Puig) i 'El mirador', una fantasia coral-orquestral de Josep Vila i Casañas basada en cançons populars i tradicionals. L'himne nacional, 'Els segadors', tancarà l'acte.

La iniciativa del concert és de la Fundació Mas i Mas juntament amb la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana.

stats