Cultura 29/05/2012

Els 11 espectacles de la pròxima temporada d'El Canal

El centre d'arts escèniques de Salt presentarà nous muntatges, entre d'altres, d'Àlex Rigola i Jordi Casanova, i estrenarà seu a la Factoria Cultural Coma Cros a la tardor

Ara
2 min
Una imatge de l'espectacle de la companyia Baro d'Evel Cirk / Alexandra Fleurantin

Barcelona1. 'Macbeth'. Àlex Rigola, director resident del centre, torna a Shakespeare després del 'Coriolà', que va presentar dins la passada temporada d'El Canal. S'estrenarà dins el Temporada Alta, es podrà veure al Teatre Nacional de Catalunya, i està previst que faci gira nacional i internacional. El director comptarà amb alguns del seus intèrprets habituals: Joan Carreras, Alícia Pérez, Marc Rodríguez i Oriol Guinart, entre d'altres.

2. 'Pàjaru'. El cineasta Isaki Lacuesta col·labora amb la companyia Perehosta en la realització dels audiovisuals d'aquest espectacle "d'humor seriós" sobre el món de l'ornitologia.

3. 'Pàtria'. De Jordi Casanovas. El director i dramaturg de la sala Fyhard respon amb un espectacle a l'interrogant sobre què haurà de fer al novembre Catalunya si és intervinguda per l'estat espanyol.

4. 'Hans was heiri'. De Zimmermann & Pierrot. El duet suís portarà a Salt aquest espectacle sense paraules ple d'humor i absurd sobre la vida quotidiana. El seu teatre se centra en la fragilitat i les contradiccions de l'home. Vindran acompanyats per cinc artistes de circ i cinc ballarins.

5. 'Mazút'. El Canal segueix la trajectòria artística de Blai Mateu, el fill de Tortell Poltrona, i la seva companyia, Baró d'Evel Cirk cia. Després de presentar dins el Temporada Alta el seu anterior espectacle, 'Le sort du dedans', ara presenten aquest nou espectacle centrat en la recerca de l'animal interior que l'home porta a dins.

6. 'L'esperança de vida d'una llebre'. Maria Muñoz i Pep Ramis, la companyia Mal Pelo, proposen un nou treball per a quatre intèrprets basat en els seus darrers espectacles: 'Tots els noms', un solo de Maria Muñoz, i 'Caín & Caín', l'espectacle que va reunir Pep Ramis i l'actor Eduard Fernàndez.

7. 'Concerts per a nadons'. Els concerts per a bebès i nens i nenes de fins a tres anys del pedagog portuguès Paulo Lameiro va ser un gran èxit de públic i crítica a les edicions del Temporada Alta del 2009 i el 2010. Ara El Canal desenvoluparà la seva idea original al centre.

8. 'L'estranger'. El director Carles Alfaro i el dramaturg Rodolf Sirera adapten la primera novel·la d'Albert Camus al teatre. Aquests dos creadors ja van treballar la narrativa de Camus amb el cèlebre monòleg protagonitzat per Francesc Orella 'La caiguda'.

9. 'Bingo'. Rigola repeteix a la pròxima temporada d'El Canal. Deu actors cantants recitaran teories econòmiques dins un bingo i, a la vegada, faran un homenatge a la "canción melódica".

10 i 11. 'Nous projectes per a un mal temps'. Les companyies Mentidera Teatre i Ensemble Athenea sumen esforços per presentar dos projectes teatrals de petit format per acostar el teatre a nous públics.

stats