Cinema
Cultura 09/05/2013

La salvació dels Aiguamolls de l'Empordà arriba al cinema

La històrica lluita per paralitzar les obres d'un complex turístic, culminada amb la creació del Parc Natural el 1983, arribarà a la pantalla en la forma del documental 'Entre el cel i la terra', que busca ajuda per fer-se realitat

Ara
1 min

BarcelonaL’any 1976 va començar una històrica lluita als Aiguamolls de l'Empordà. Mentre unes màquines excavadores començaven a posar els fonaments del que havia de ser el complex turístic més gran de la península als Aiguamolls de l’Emporda, un grup de joves, encapçalats per Jordi Sargatal, van prendre la iniciativa de paralitzar unes obres que ja estaven en marxa. L’emplaçament hauria eliminat per sempre l'últim santuari d’aus migratòries del Golf de Roses.

'Entre el cel i la terra' és un projecte de documental que vol posar en imatges aquesta història per celebrar el 30 aniversari del fet amb què va culminar la lluita d'aquests joves: la creació per part del Parlament de la Generalitat del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà l'octubre del 1983, una de les reserves més importants d’aus del sud d’Europa. Els responsables del documental han iniciat una campanya de micromecenatge a través de Verkami per recaptar 12.000 euros per a completar i millorar la realització del documental.

Aquí es pot veure un vídeo amb avançament del documentals amb declaracions d'alguns dels protagonistes i experts. Un d'ells, Ramon Folch, autor del llibre 'Natura, us o abús'', afirma: "El procés de preservació dels aiguamolls és una història impossible: la lluita d'unes quantes persones sense poder polític ni econòmic ni de qualsevol altra mena, en un context encara postdictatorial, contra uns grans poders fàctics com un banc i una gran companyia urbanitzadora. És una lluita de David contra Goliat".

stats