Cultura 13/03/2012

"El seu testimoni és insubstituïble": el món de la cultura lamenta la mort de Teresa Pàmies

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha destacat el paper de l'escriptora en la reivindicació dels vençuts

Ara
1 min

BacelonaFerran Mascarell, a 'La Tribu' de Catalunya Ràdio: "Ha tingut un paper molt important com a escriptora assagista i memorialista, i per la seva reivindicació dels vençuts. El seu testimoni és insubstituïble. Ha estat una gran dona i, per mi, una persona entranyable".

Josep Maria Espinàs, a Catalunya Informació: "Tenia una gran qualitat: combinava la seva independència personal amb un gran respecte a les persones que tenia al seu voltant. Pensessin el que pensessin".

Laura Borràs, professora de literatura de la UB, al canal 3/24: "En la seva trajectòria hi ha la literatura de compromís, que reflecteix la seva experiència a la guerra, l'exili i el retorn, i hi ha tota la seva vessant de cronista. Ella deia que li havien negat la condició de literata, i deia 'és igual, jo només aspiro a ser una cronista', i va ser una gran cronista de la seva època".

Xavier Folch, un dels editors de Pàmies a Edicions 62, a Catalunya Informació: "Era una dona d'un gran caràcter, d'una enorme empenta i que va ser capaç de convertir-se en escriptora fent-se a si mateixa".

Òmnium Cultural: "Serà recordada també pel seu compromís polític inalterable amb el país i amb els ideals de la justícia social. El seu nom és doncs sinònim de fermesa".

stats