Cultura 03/07/2012

La Trinca estrena Gaudí Experiència, l'espai temàtic sobre l'arquitecte a tocar del Park Güell

El recinte, situat a 50 metres de l'entrada principal del parc, obre portes al públic dimecres amb un audiovisual en 4D i dues macropantalles a l'estil 'Minority Report' com a principals atractius

Albert Balanzà
1 min

BarcelonaGaudí Experiència, l'espai temàtic sobre l'obra d'Antoni Gaudí que han impulsat Toni Cruz i Josep Maria Mainat a tocar del Park Güell, tal com va avançar l'ARA el passat 15 de juny, ja ho té tot a punt per obrir portes aquest dimecres i intentar fer-se un lloc entre les visites obligades del turisme interior i exterior a Barcelona. Els dos membres de la Trinca, que aquest dimarts han presentat l'espai als mitjans de comunicació i que aquest vespre faran el mateix envoltats d'autoritats i veïns, han defensat la voluntat d'oferir "molta informació" sobre Gaudí més enllà del turisme "de botigues de maraques". En paraules del director de la Càtedra Gaudí de la UPC, Jaume Sanmartí, que ha avalat el projecte, s'ha de reivindicar "el Gaudí culte".

L'espai expositiu de Gaudí Experiència, d'uns 700 metres quadrats, està presidit per una sala de projeccions, que està flanquejada per una al·legoria dels bancs de trencadís que hi ha a la plaça de la Natura del Park Güell i que projecta cada 30 minuts un documental en 4D sobre el procés de creació de l'arquitecte. "Volíem donar a conèixer com ell s'inspirava", ha explicat Mainat. Al film, que ha dirigit Pol Mainat, hi ha símbols gaudinians com el drac que es reconverteix en terrat de la Casa Batlló o les muntanyes de Montserrat que donen pas a la Pedrera. Les butaques de la sala, a més, es mouen com un simulador de vol i llancen aigua i vent. Gaudí Experiència obrirà de dilluns a diumenge, excepte Cap d'Any i Nadal, i el preu d'entrada serà de 9 euros.

stats