Economia 29/05/2013

El govern espanyol compartirà amb les autonomies les dues dècimes extres de dèficit atorgades per Brussel·les

Montoro dóna a entendre que l'objectiu mitjà dels territoris passarà de l'1,2% a l'1,3%, encara que aquest límit es repartirà de forma asimètrica

Joan Faus
1 min

MadridEl ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha avançat aquest dimecres que l'Estat compartirà amb les comunitats autònomes les dues dècimes addicionals de dèficit públic que ha atorgat la Comissió Europea a Espanya ampliant del 6,3% al 6,5% l'objectiu de dèficit per a aquest any.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Després de participar en un acte de la patronal CEOE, Montoro ha dit, en declaracions als periodistes, que es tractaria d'una distribució "equitativa" i ha donat a entendre que es donaria una dècima a les autonomies. És a dir, que la meta de dèficit de mitjana dels territoris passaria de l'1,2% a l'1,3%, encara que aquesta xifra es repartirà de forma asimètrica entre comunitats.

D'altra banda, el ministre ha explicat que el 2014 vol impulsar una "reforma tributària" que podria canviar la distribució actual de les càrregues d'impostos entre l'Estat i les autonomies. Ha assegurat que es buscaria "plasmar les línies mestres de la Unió Europea".

stats