Economia 17/04/2012

L'FMI no creu que Espanya compleixi els objectius de dèficit

L'organisme internacional considera que les mesures de Rajoy són "apropiades", però haurien de de ser més "moderades"

Efe
1 min

WashingtonEl Fons Monetari Internacional ha pronosticat avui en el seu informe fiscal que Espanya reduirà el dèficit el 2012 fins al 6% del PIB, i el 2013 fins al 5,7%, ambdues dades insuficients per complir els objectius pactats amb la Unió Europea, del 5,3% per al 2012 i del 3% per a l'any següent.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per l'FMI, les mesures adoptades pel govern de Rajoy, amb els pressupostos generals de l'Estat al capdavant, són "apropiades", tot i que apunta que seria preferible que fossin més "moderades".

Pel que fa a la resta del món, l'FMI pronostica que se seguirà reduint el dèficit, tot i que adverteix del perill de frenar el creixement a causa d'excessives retallades. En aquest sentit, l'entitat reconeix el difícil dilema al qual fan front les autoritats econòmiques per no minar el creixement amb les retallades. Segons els càlculs dels seus tècnics, tots els països rics reduiran el seu dèficit fiscal excepte el Japó, que no ho aconseguirà fins al 2013. D'aquesta manera, els Estats Units baixarien a un 8,1% de dèficit el 2012, Itàlia fins a un 2,4%, França a un 3,9% i Alemanya a un 0,6%.

A nivell global, l'FMI pronostica que els països rics reduiran el seu dèficit fiscal fins al 5,7% del PIB el 2012 i al 4,5% el 2013.

stats