Economia 10/01/2012

Joan Gaspart: "Sense taxa turística oblidem-nos de Ryanair o de la Fórmula 1"

El president de Turisme de Barcelona ha defensat la taxa turística, tot i que discrepa de la possibilitat d'excloure'n alguns sectors que proposa el Govern

Ara
1 min

BarcelonaEl president de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart, ha defensat que sí que s'ha de pagar la taxa turística, però ha argumentat que "no som al mateix nivell que París" i que no es pot utilitzar el pretext que allí es paga per posar "un preu elevat". Tot i això, en una entrevista a El món a RAC1, Gaspart ha insistit que independentment del preu, "que s'haurà d'analitzar", cal que els turistes paguin una taxa quan vénen a Catalunya, "perquè sense taxa turística" ens hauríem d'oblidar, ha dit, "de Ryanair, de la Fórmula 1 o de les estacions d'esquí".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El redactat que ha presentat el Govern per excloure alguns sectors d'aquest pagament no ha agradat al representant de Turisme de Barcelona, però s'ha mostrat tranquil perquè el reglament "es pot rectificar".

Sobre l'alta velocitat a Montmeló, Gaspart assegura que "sí que és lògic que es revisi el preu del contracte signat amb Bernie Ecclestone" donades les circumstàncies actuals, però que seria una "animalada" deixar-la perdre, ja que ho considera "com si s'haguessin deixat perdre els Jocs Oímpics".

Per defensar la inversió en turisme, ha recordat que si no s'hagués invertit tant en la marca Barcelona ara aquesta no tindria tanta importància com té, ja que ara tothom "la vol fer servir".

stats