Economia 28/06/2013

Llibertat amb càrrecs per als directius de Petromiralles acusats de defraudar IVA

El jutge decreta presó sense fiança per a dos dels detinguts, però deixa en llibertat el director general de la petroliera i el seu germà, considerats creadors de l'entramat

Efe
2 min

MadridEl jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco ha deixat en llibertat els dos màxims responsables de la petroliera Petromiralles, un d'ells l'alcalde de Santa Maria de Miralles (l'Anoia), Josep Maria Torrens, a qui s'imputen diversos delictes econòmics, i acusat d'haver defraudat l'IVA.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest divendres han passat a disposició judicial set dels 17 detinguts en l'operació i el jutge ha decretat presó incondicional per a dos, presó defugible sota fiança per a un i ha deixat en llibertat els altres quatre, segons informen fonts jurídiques.

Els quatre que queden en llibertat estan imputats, de la mateixa manera que la resta, pels delictes de blanqueig de capitals, frau fiscal de més de cent milions d'euros, maquinació per alterar el preu de les coses i falsedat. També hauran d'acudir al jutjat regularment i en alguns casos lliurar el passaport.

El magistrat ha deixat en llibertat al director general de Petromiralles i alcalde de Santa María de Miralles, Josep María Torrens, i el seu germà Pere, també directiu de la companyia. Al primer li imputa, a més dels delictes esmentats, un de tinença il·lícita d'armes perquè en tenia una al seu domicili sense la llicència corresponent.

La Guàrdia Civil considera Josep Maria i Pere Torrens creadors de l'entramat amb el qual presumptament es defraudava l'IVA, al costat d'un advocat que suposadament era l'encarregat de l'aparell de blanqueig.

Els dos imputats que ingressaran a la presó són dos comercials de l'empresa Rodríguez Estepa 2.000 SL, han precisat les fonts.

L'imputat que el jutge ha enviat a la presó, però que podrà eludir-la sota fiança, és Marco Grimaldi, considerat el testaferro del grup, han puntualitzat a EFE fonts de la investigació.

En l'anomenada "operació Walkers", la Guàrdia Civil va detenir 17 persones, deu de les quals van passar ahir a disposició judicial i van quedar en llibertat amb l'obligació de comparèixer dues vegades al mes davant el jutjat. Dos d'ells van haver de lliurar, a més, el passaport.

El jutge Eloy Velasco té com a objectiu prioritari no causar perjudici als empleats i els proveïdors de les empreses investigades, i per garantir els pagaments a aquests afectats ha nomenat interventor judicial fins el dia 9, quan se celebrarà una vista per designar administrador judicial.

Les fonts han precisat que en alguns dels registres efectuats en l'operació Walkers han confiscat més d'un milió d'euros en efectiu, 30.000 dòlars i 9.000 iuans xinesos, entre bitllets d'altres països

stats