TRANSPORTS
Economia 16/02/2011

Ryanair redueix a quasi la meitat els vols a Girona en acabar els ajuts del Govern

L'aerolínia irlandesa eliminarà 18 rutes

Efe
1 min
Avions de Ryanair a l'aeroport de Girona

BarcelonaRyanair reduirà gairebé a la meitat la seva capacitat a l'aeroport de Girona (Gironès) a causa de la finalització de les ajudes del Govern, cosa que suposarà la cancel·lació de 18 rutes i comportarà la pèrdua de 1.700 llocs de treball a la zona, segons que ha anunciat avui el vicepresident de Ryanair, Michael Cawley.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La reducció de la capacitat de Ryanair començarà a notar-se la temporada d'estiu vinent, en què l'aerolínia irlandesa passarà d'11 a 6 avions, de 64 rutes a 46, de 300 freqüències setmanals a 194, de 4 milions de passatgers a 2,3 milions, a més de la pèrdua de 1.700 llocs de treball directes i indirectes.

Michael Cawley ha explicat en roda de premsa que, malgrat obrir la nova base a l'aeroport del Prat (Baix Llobregat), Ryanair tenia intenció de continuar el seu creixement a Girona, però que la decisió de la Generalitat de trencar l'acord econòmic amb l'aerolínia irlandesa els ha fet reduir de manera important la seva presència a Girona.

Cawley no ha volgut concretar les condicions d'aquest acord perquè és "confidencial" per a la companyia i ha criticat les ajudes de la Generalitat a Spanair, una aerolínia "que no és rendible".

stats