Economia 17/11/2011

Zapatero exigeix a la UE una solució "immediata" per a la crisi el dia que Espanya s'acosta al rescat

El president del govern espanyol creu que el problema financer no s'arregla canviant governs estatals, com ha passat a Grècia i Itàlia, sinó que "cal un govern europeu que prenguin decisions per tothom"

Efe
1 min

SòriaEl president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha demanat aquest dijous des de Sòria a la Unió Europea (UE) i al Banc Central Europeu (BCE) una solució "immediata" per fer front a la crisi econòmica internacional perquè, segons ell, "Europa és la resposta per tornar a l'estabilitat".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El dia que la prima de risc i els interessos que està pagant Espanya se situen en els nivells en què altres països han sigut rescatats, Zapatero ha recordat en un acte electoral del PSOE que el problema del sistema financer no s'arregla canviant els governs, "sinó que cal un govern europeu que prengui decisions per tothom".

"Cal un Banc Central Europeu que ho sigui en efecte i defensi la moneda comuna i els països de la moneda comuna", ha reivindicat.

També ha dit que Espanya ha resistit i resistirà fent esforços de reducció del dèficit "però mantenint els pilars de la cohesió social, com pocs països han sigut capaços de fer".

Segons la seva opinió, Alemanya i França han de ser conscients que si el conjunt de la zona euro segueix amb aquesta tensió acabarà afectant tothom.

Zapatero ha assegurat que cal construir una Europa federal, que sigui capaç de fer que l'economia sigui tan forta com a les grans àrees econòmiques del món.

stats