LABORAL
Economia 26/01/2011

Catalunya viu demà una jornada de vaga general

L'aturada, convocada per CGT i d'altres sindicats no majoritaris, pot tenir especial incidència en el transport urbà a Barcelona. Les concentracions de treballadors de TMB comencen aquesta mitjanit.

Redacció
2 min

BarcelonaEls sindicats CGT, CNT, Solidaritat Obrera i COS han fet una crida a la mobilització ciutadana demà a la vaga general que aquestes organitzacions han convocat a Catalunya per protestar contra les reformes que ha dut a terme tant el govern espanyol com el català, així com la retallada de drets socials amb què han donat resposta a la crisi.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La convocatòria de demà, alerten els sindicats, pot tenir una especial incidència en serveis de transports com els autobusos de Barcelona (TMB), on CGT té força, així com en destacades empreses industrials. "La crida és oberta a tots els treballadors, per tal que puguin expressar la seva insatisfacció amb com es dóna resposta a la crisi", han explicat a l'ARA fonts de CGT.

Malgrat tot, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han assegurat que el comitè d'empresa no secunda l'aturada i que intentaran en la mesura del possible vetllar per la normalitat del servei durant la jornada.

Els sindicats majoritaris UGT, CCOO i Usoc no s'han sumat a la vaga general, però tot i així els sindicats confien en el seguiment, ja que asseguren que el descontentament "creix cada dia".

Les mobilitzacions comencen aquesta mitjanit a Barcelona, amb una concentració de la secció sindical de CGT a TMB a la Plaça Universitat. A les 8.30 de demà al matí, els sindicalistes de Parcs i Jardins es trobaran davant de les dependències municipals de Medi Ambient al carrer Torrent de l'Olla i al migdia es manifestaran davant l'Ajuntament de la ciutat.

La manifestació principal està convocada per les 17.30 hores i començarà als Jardinets de Gràcia. El recorregut acabarà a la Plaça de la Catedral.

També hi ha mobilitzacions convocades a d'altres municipis com Vilanova i la Geltrú, Tarragona, Lleida, Manresa i Terrassa.

p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats