Especials 08/10/2011

El Correllengua torna a Montblanc

Entre els dies 8 i 13 d'octubre, la flama de la llengua visitarà 14 comarques del Principat

Ara
1 min
La Llacuna

BarcelonaDesprés d'uns anys sense fer-ho, el Correllengua ha tornat a Montblanc (la Conca de Barberà). Una caminada popular a les Tres Creus, sessió de contres a la plaça Major, concert de Pau Alabajos i un Correfoc, alguns dels actes destacats.

El Correllengua també fa estada aquests dies a la Llacuna (l'Anoia) amb una xerrada sobre el català a l'escola, amb Carme Forcadell (Som Escola) i Joan Pere Le Bihan (Amics de la Bressola).

Tres municipis de la Selva, Hostalric, Caldes de Malavella i Sant Hilari Sacalm gaudiran del pas del Correllengua amb actes ben diversos. A Caldes de Malavella, el nucli local de la CAL ha triat el teatre-cinema com a marc per a celebrar-hi els actes, amb la xerrada d'Oriol Junqueras, nou president d'ERC com a principal atractiu.

El Maresme torna a ser protagonista amb actes a Vilassar de Mar i Calella. Pel cas de Calella, els actes se centren el matí i migdia del diumenge 9, al passeig Manuel Puigverd mentre que a Vilassar de Mar es reparteixen durant tot el cap de setmana.

El Berguedà torna a celebrar el pas del Correllengua iniciant-lo a la Pobla de Lillet. Diumenge es farà una caminada matinal i un dinar popular amenitzat pel grup Avel·lina.

Olesa de Montserrat (el Baix Llobregat) ha preparat un Correllengua amb la participació d'un munt d'entitats i associacions al llarg de tota la setmana.

A l'entorn de Barcelona, Montcada i Reixac, Badalona i Santa Coloma de Gramenet també s'afegiran a la festa el cap de setmana i la jornada festiva del dia 12.

Precisament el dia 12, Santa Coloma organitza una matinal de turisme social, amb un recorregut per la vila que il·lustrarà la lluita per a la normalització lingüística impulsada pels veïns.

stats