Chacón demana a l'electorat femení que no voti el PP perquè ho celebraran "amb xampany i dones"

La candidata socialista fa referència a les declaracions del president del partit a València, que va animar els seus seguidors a celebrar la victòria "amb xampany i dones" i va matisar: "Les nostres, esclar"

Efe
2 min

DeltebreLa candidata del PSC per Barcelona i ministra de Defensa, Carme Chacón, ha demanat que cap dona voti el PP, després de recordar que el president del partit a València, Alfonso Rus, va emplaçar ahir els seus seguidors a celebrar la victòria electoral de diumenge "amb xampany i dones".

Rus va matisar a continuació que es referia a "les nostres, esclar", però l'afirmació del dirigent popular ha servit perquè la candidata socialista hagi apel·lat avui en un míting a Deltebre (Baix Ebre) als drets civils aconseguits per les dones.

"No retrocedirem ni un pas, ni un pas enrere en aquest país!", ha proclamat Chacón, que ha assegurat que les dones de Catalunya, a les quals ha demanat que vagin a votar diumenge, "sempre han estat en l'avantguarda dels drets i llibertats".

La candidata del PSC, que també ha demanat en el seu compte de Twitter que no hi hagi "ni un vot d'una dona per al PP", ha assegurat que "les dones, en igualtat amb els homes, ens hem convertit en un motor de progrés d'aquest país".

"Ja està bé!", ha exclamat la ministra socialista, i ha cridat a rebel·lar-se contra els intents del PP de retallar "els nostres drets civils".

"A les dones no els serà tan fàcil retornar-nos a casa, ni a la cuina, ni a fer-nos retrocedir, volem veu, volem vot i no els deixarem que ens facin retrocedir tan fàcil, a aquests senyors de la dreta", ha clamat la candidata, que ha collit una sonora i llarga ovació.

També en referència a les dones, Chacón ha assegurat que el PP no les vol "ni en els consells d'administració de les empreses, ni en les universitats, ni en els parlaments, ni en els ajuntaments, i demano a les dones de Catalunya, que hem estat en l'avantguarda dels drets civils i de les llibertats, que ens tornem a aixecar el 20-N per dir-li a aquesta dreta antiquada que no farem ni un pas enrere", ha conclòs.

stats