Fernández Díaz busca el premi de la presidència del Congrés

El candidat del PP per Barcelona, Jorge Fernández, pot veure premiada la seva fidelitat a Rajoy amb el càrrec de president del Congrés

Sara González
1 min

BarcelonaMés enllà de dirigents que apareixen a les travesses per a un futur govern de Rajoy, com Jorge Moragas i Josep Piqué, el candidat del partit per Barcelona, Jorge Fernández Díaz, persona de màxima confiança de Rajoy, aspira a presidir el Congrés. Tot i això, un altre nom també sona amb força per al càrrec: la gallega Ana Pastor. En la legislatura que acaba, Fernández i Pastor han estat els dos vicepresidents del Congrés designats pel PP i tenen, per tant, la mecànica i el govern de la cambra al cap. Existeix una tercera via: oferir el càrrec a Josep A. Duran i Lleida, una jugada que podria desestabilitzar CiU.

Que la tercera autoritat del país fos un català és un gest que els populars vendrien com una deferència cap a Catalunya i un premi a la trajectòria de Fernández, que ja va ocupar diverses secretaries d'estat durant el govern de José María Aznar i ha treballat colze a colze amb Rajoy des de fa més d'una dècada.

Podeu llegir l'article complet a l'ARA Premium.

stats