El PP eixampla la majoria i el PSC guanya a Catalunya, segons 'La Vanguardia' i 'El Periódico'

Els socialistes catalans patirien una davallada de 8 a 10 escons i en traurien com a màxim 16. CiU i PP es mouen en una forquilla de 12 a 14

Ara
1 min

BarcelonaEl PSC guanyaria les eleccions generals a Catalunya amb els pitjors resultats de la història, segons una enquesta de La VanguardiaLa Vanguardia. El sondeig apunta també a un empat en la segona posició amb CiU i PP movent-se entre els 12 i els 14 diputats. De confirmar-se, serien els millors resultats per al PP, que fins i tot podria superar els 12 diputats que va obtenir el 2000, amb la majoria absoluta d'Aznar.

El PSC patiria una davallada d'entre 8 i 10 escons respecte als 25 que té ara. CiU en pujaria quatre i el PP, sis.

L'enquesta pronostica que ICV obtindria tres escons, dos més dels que té ara, i que ERC en perdria un dels tres que va obtenir el 2008.

Pel que fa als resultats fora de Catalunya, pronostica una ampla majoria absoluta per al PP, amb gairebé 190 escons i menys de 120 per al PSOE (ara en té 169). IU-ICV obtindria el doble de vots i podria aconseguir fins a 10 escons, pels dos que té ara. UpyD multiplicaria per quatre la representació i entraria, amb fins a 4 diputats, Amaiur. El PNB i el BNG experimentarien un lleuger retrocés i Compromís i Equo podrien irrompre al Parlament.

Una altra enquesta d'El Periódico apunta tendències similars. Situa el PSC com a primera força a Catalunya, amb un 19,9% dels vots davant del 17,8% de CiU, i atorga al PP entre 188 i 192 diputats en total. El PSOE, per contra, cauria fins els 115. La federació nacionalista es mantindria com a tercer partit a l'Estat amb 13 o 14 escons, per davant d'Izquierda Unida, amb entre 8 i 10, el PNB i Amaiur empatarien amb entre 4 i 5, UPyD en trauria 4 i ERC mantindria els 3 o baixaria a 2.

stats