Política 27/02/2011

Solidaritat dóna llum verda a presentar-se "en solitari" a les municipals de Barcelona

La coalició ho ha aprovat aquest migdia per una majoria del 77% de la seva assemblea. L'objectiu és convertir Barcelona "en la capital d'un Estat", segons ha explicat el seu secretari general, Uriel Bertran.

Pere Martí
1 min
Uriel Bertran durant la seva intervenció

BarcelonaSolidaritat per la Independència es presentarà a les eleccions municipals de Barcelona. La coalició independentista inicia "en solitari" aquest procés, tal i com ha dit textualment Bertran, després que ho aprovessin aquest matí els seus adherits en assemblea. El resultat de la votació ha donat un 77% favorable a la opció de presentar-se a la capital catalana, per contra del 19% dels assistents que rebutjaven aquesta opció perquè la veuen arriscada. A l'assemblea de Barcelona hi han participat un total de 142 adherits, entre els quals no hi havia Joan Laoprta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel secretari general de la formació, Uriel Bertran, l'objectiu de presentar una candidatura a Barcelona és el de "convertir la ciutat en la capital de l'estat català enlloc de ser la segona ciutat d'Espanya" i s'ha mostrat convençut que obtindran regidors. La formació independentista obrirà a partir d'ara un període de primàries per escollir el cap de llista, que es faran el cap de setmana del 12 i 13 de març i per tant, descarten qualsevol pacte amb ERC que ja ha escollit Jordi Portabella com a cap de llista i ha pactat incloure a la candidatura a Reagrupament. La CUP també a respost negativament a l'oferta de SI i Bertran ha dit que estan en coverses amb grups com Catalunya Acció o d'altres de caracter cívic, sense precisar més.

stats