Política 22/11/2012

Camacho, la candidata del 'Junts sumem', mostra una suma errònia al debat de 8TV... però diu la xifra correcta

Mostra una pissarra amb una suma mal feta i la xarxa reacciona amb una allau de bromes. Tanmateix, el repàs del vídeo permet descobrir que la candidata salva el parany dient la dada bona de memòria

Ara
2 min
Suma errònia Sánchez-Camacho a 8TV (5)

BarcelonaNit d'agitació a la xarxa amb Alícia Sánchez-Camacho i les seves sumes. Tot plegat per una pissarra que ha mostrat en el debat a 3 de 8TV. Hi presentava una proposta d'estalvi de la despesa pública i les xifres estaven mal sumades. Tanmateix, el repàs del vídeo del debat, penjat per la cadena televisiva cap a la una de la matinada, ha permès descobrir que la candidata havia donat la xifra correcta... verbalment.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les quantitats sumades, en milions d'euros, eren: 700+500+118. La pissarra mostrava com a resultat el total de 1.218 milions. El resultat correcte és, òbviament, 1.318 milions, i aquesta és la xifra que ha dit Camacho –minut 53.21 i següents del vídeo–, de manera que o bé ha refet la suma mentalment o bé s'havia après el resultat de memòria, i així ha compensat l'error dels autors del rètol.

Ara bé, si ens fixem en el fenomen que s'ha produït a la xarxa, queda clar que molts espectadors s'han fixat només en la pissarra i l'han retratat: hi ha diverses captures de la imatge, diferents les unes de les altres, fetes per persones diferents en segons diferents de la seqüencia. Segurament pel fet que la suma era senzilla i pels 13 o 14 segons que ha estat en pantalla l'errada ha cridat l'atenció. I de seguida hagin aparegut a Twitter les imatges amb la suma equivocada, acompanyades de bromes.

Una d'aquestes observacions iròniques, feta per Albert Cuesta, analista de tecnologia i xarxes i col·laborador de l'ARA, recorda que l'eslògan de campanya del PP és, precisament, 'Junts sumem', com es pot veure a la web del partit.

A la web 'Generador de memes catalans', s'ha organitzat una mena de concurs en què els usuaris escriuen els pensaments imaginaris de la candidata mentre mostrava la suma errònia o les paraules que podria haver dit en aquell moment. Hi ha tota mena de propostes –grolleres, iròniques, enginyoses i sarcàstiques– i es poden votar. Exemples:"A la Catalunya independent... les calculadores no funcionarien", "Junts sumem... malament", "Mariano, no lo dudes, soy la ministra de Economia ideal".

stats