Política 28/10/2012

El programa del PSC demana un canvi en la Constitució perquè Catalunya pugui fer un referèndum

"És una prioritat que té tot el sentit des de la defensa del principi democràtic del dret a decidir i del principi de legalitat", assegura el text aprovat

S. G.
1 min
Pere Navarro al Consell Nacional del PSC / PERE VIRGILI

BarcelonaEl PSC ha aprovat aquest diumenge el programa electoral, que defensa una reforma de la Constitució en un sentit federal perquè Catalunya pugui celebrar un referèndum. "Una prioritat que té tot el sentit des de la defensa del principi democràtic del dret a decidir i del principi de legalitat. Ambdós formen part indestriable d'un estat democràtic i de dret, d'un sistema de llibertats i drets garantits", diu el text que defensaran el proper 25-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així doncs, els socialistes catalans es comprometen "a promoure les reformes necessàries per tal que els ciutadans i les ciutadanes de Catalunya puguin exercir el seu dret a decidir a través d'un referèndum acordat en el marc de la legalitat". Aquest referèndum hauria de plantejar, segons el PSC, "una pregunta clara a la qual s'hagi de respondre de forma inequívoca, acceptant o rebutjant el projecte sotmès a consulta".

El programa ha sigut aprovat aquest diumenge al matí pel consell nacional amb un sol vot en contra i quatre abstencions.

stats