Política 23/11/2012

El sindicat policial admet que l'esborrany no parla de Mas ni Pujol i que no té ni firma ni data

Es fa referència a suposats comptes a paradisos fiscals del pare del president i del fill de l'expresident Pujol, Jordi Pujol Ferrussola. José Manuel Sánchez Fornet, secretari general del SUP, diu a RAC1 que enviarà avui mateix el document al jutge del cas Palau

Ara
2 min
José Manuel Sánchez Fornetm secretari del SUP / EFE

BarcelonaL'esborrany que vincula el suposat finançament il·legal de CDC amb comptes de la família Mas i Pujol a Suïssa no va signat, no hi figura cap data i ni tan sols anomena Artur Mas ni Jordi Pujol (veure el document en pdf). Així mateix ho ha admès el secretari del Sindicat Unificat de la Policia espanyola (SUP), José Manuel Sánchez Fornet, en una entrevista a RAC1. Sánchez Fornet enviarà avui mateix el document al jutge del cas Palau, Josep Maria Pijuan, que no sabia que existís, segons va dir ell mateix.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'esborrany, filtrat fa uns dies al diari 'El Mundo', té el timbre de la policia espanyola, però no se sap qui el va ordenar. Segons Sánchez Fornet, era "en una carpeta" a l'espera que "un comandament" decidís si ho enviava al jutge. Segons ha dit el secretari del SUP, el document el va enviar "un ciutadà anònim" i "algú va considerar que no era convenient que aparegués". El representant sindical ha admès que el document no fa cap referència al president de la Generalitat Artur Mas ni a l'expresident Jordi Pujol. Segons ha dit, se cita el pare ja difunt de Mas i Jordi Pujol Ferrussola, fill de l'expresident, i se'ls vincula a diversos comptes corrents en paradisos fiscals.

José Manuel Sánchez Fornet veu convenient que es doni a conèixer el document, tot i els dubtes sobre la seva procedència, "per acabar amb la corrupció". En l'entrevista, el representant sindical ha aprofitat per carregar contra els mitjans de comunicació catalans. Segons ha dit, no han donat cobertura a l'esborrany per les subvencions que reben de la Generalitat.

Un refregit

El ministeri de l'Interior va dir aquest dijous en un comunicat que l'esborrany és un refregit d'altres informacions: "El presumpte esborrany d'informe filtrat en relació amb el cas Palau conté dades que procedeixen d'altres informes judicialitzats que no només afecten aquest cas, així com documentació consistent en informes, minutes i informacions de confidents".

Hores abans, el cap de la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF) havia assegurat davant el jutge que instrueix el cas Palau que la Policia Nacional no ha elaborat cap informe sobre Artur Mas i Jordi Pujol i que no li consta cap esborrany ni investigació del cas.

La Fiscalia Superior de Catalunya va obrir ahir diligències contra el diari 'El Mundo' per un presumpte delicte de calúmnies per les informacions basades en aquest informe policial. El fiscal assegura que la notícia és "radicalment falsa". El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, no comparteix ni el fons ni la forma de la decisió i ahir mateix va desautoritzar el fiscal català.

stats