Especials 02/04/2012

El pilot Dani Pedrosa, detingut a València per fer trampes en les proves de patró de iot

El pilot estava fent un examen per obtenir la llicència, segons 'El País'. La Guardia Civil ha detingut una vintena de persones més sospitoses d'haver-se posat en contacte amb l'exterior a través d'un auricular per resoldre l'examen a canvi de diners

Acn
1 min

ValènciaEl pilot català de motociclisme Dani Pedrosa va ser detingut dissabte passat en una operació llançada per la Guàrdia Civil per desmantellar una trama que suposadament es dedicava a fer trampes en els exàmens de patró de iot a València, segons informa 'El País'. El pilot català estaria entre la vintena de detinguts per la Guàrdia Civil a la sortida de l'examen. Els arrestats han prestat declaració aquest dilluns al jutjat d'instrucció número 8 de València, que ha decretat el secret de sumari.

La delegada del govern espanyol al País Valencià, Paula Sánchez de León ha informat que dels 21 detinguts, quatre formaven part de l'organització i es trobaven fora de l'aula donant les respostes de l'examen, set estaven suplantant la identitat d'una altra persona i deu estaven fent la prova amb un auricular a través del qual rebien la informació.

Aquests últims, entre els quals hi hauria Pedrosa, han sigut posats en llibertat després que la Guàrdia Civil els prengués declaració, i serà la investigació judicial la que decidirà si se'ls imputa algun tipus de delicte.

La Guàrdia Civil va arrestar els detinguts el passat dissabte en sortir de les proves per a l'obtenció dels carnets de patró d'embarcacions de lleure, de iot i de capità de iot.

Segons ha transcendit, els detinguts es posaven en contacte amb l'exterior a través d'un auricular per resoldre l'examen a canvi d'importants sumes de diners.

stats