Especials 30/03/2012

Trias vol reunir-se amb Gallardón per endurir la llei contra els violents

"No pot ser que els detinguis avui i que l'endemà estiguin fora", ha dit l'alcalde. L'Ajuntament de Barcelona condemna els incidents d'aquest dijous i xifra en mig milió d'euros les destrosses

Ara
2 min

BarcelonaL'endemà que els aldarulls d'alguns grups de violents entelessin la manifestació pacífica convocada pels sindicats contra la reforma laboral, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, assegura amb contundència, en declaracions a 'El món a RAC 1', que no es tracta de "grupuscles" aïllats, sinó de grups "coordinats" que reben l'ajuda i el suport de "sindicats minoritaris" que estan "a favor" dels actes vandàlics dels "violents". Trias, que en primera instància no ha volgut donar noms, tampoc ha contradit Jordi Basté quan li ha preguntat si es referia, entre d'altres, a la CGT.

L'alcalde de Barcelona ha assegurat que en les pròximes setmanes, previsiblement després de Setmana Santa, sol·licitarà una reunió amb el ministre de Justícia, Alberto Ruíz-Gallardón, per revisar el Codi Penal. "No pot ser que els detinguis avui i l'endemà estiguin fora", ha dit amb contundència Trias, a la vegada que ha defensat l'actuació de les forces policials i ha assegurat que la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra ho van passar "molt malament".

L'alcalde ha afirmat que els aldarulls d'ahir haurien pogut generar una "tragèdia molt grossa", i ha xifrat l'import de les destrosses del mobiliari urbà –amb més de 300 contenidors cremats– en 500.000 euros.

L'Ajuntament de Barcelona "condemna enèrgicament" els fets violents durant la jornada de vaga

El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha començat aquest divendres amb la lectura d'un text de rebuig als aldarulls que es van produir ahir durant les manifestacions alternatives contra la reforma laboral que s'ha consensuat entre tots els grups. El president del ple, Joan Puigdollers, ha llegit l'escrit en què l'Ajuntament "expressa el màxim respecte" per la convocatòria de vaga i també la seva "enèrgica condemna dels fets violents produïts per una minoria".

El ple, com ja va fer ahir l'alcalde Trias, ha ofert suport als cossos de seguretat i ha reiterat que l'Ajuntament es personarà contra tots els detinguts i imputats per aquests fets. A més, ha demanat obrir un procés de reflexió.

http://www.juegalaroja.com/media/galeria/199/9/9/3/4/n_seleccion_espanola_gerard_pique-774399.jpg

stats