Especials 30/03/2012

Els sindicats alerten que el govern espanyol pot cometre “un greu error” si obvia la “realitat”

En declaracions a Catalunya ràdio, el líder de la UGT, Cándido Méndez, situa les manifestacions "massives d'aquest dijous" com un missatge al govern espanyol i a "les institucions europees". Alerta que la reforma laboral "no" té res a veure amb els objectius de dèficit

Ara
2 min

BarcelonaL'endemà de l'aturada general arreu de l'estat en contra de la reforma laboral de l'executiu de Rajoy, el secretari general de la UGT, Cándido Méndez, valora el seguiment de la vaga com "una mobilització massiva" de la ciutadania que demostra el "rebuig del poble" per una llei que "incrementa" la "destrucció" de llocs de treball, segons ha indicat en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio'. En la mateixa línia, el secretari general de la UGT a Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha assenyalat en declaracions a 'El món' a RAC 1 que "cap govern" pot amagar-se d'un "clamor com aquest".

Els sindicats es consideren avalats pels ciutadans, i reclamen al govern espanyol que escolti el poble i modifiqui una reforma laboral que "no" té res a veure amb els objectius de dèficit, alhora que situen les mobilitzacions d'aquest dijous com un missatge a l'executiu central i a "les institucions europees", i com una "oportunitat" per al govern espanyol per reprendre el "diàleg". En aquest sentit, Méndez assegura que els sindicats tenen previstes "diverses" iniciatives fins a l'1 de maig, entre les quals ha destacat la proposta de reunir-se "per tercer cop" amb l'executiu de Rajoy amb l'objectiu d'instar-lo a "corregir" una reforma laboral que "perjudica els interessos del país".

Méndez condemna els aldarulls ocasionats en algunes ciutats, especialment a Barcelona, i marca "distància" amb la mobilització pacífica capitanejada pels "sindicats". No obstant això, assegura que els actes vandàlics van ser perpetrats per "una minoria d'una minoria". En la mateixa línia, Álvarez assegura que els sindicats no donen suport als piquets que "han rebentat portes", una acció que titlla de "pèrdua de temps", i situa la tasca dels piquets a informar els treballadors "coaccionats" que tenen el dret a fer vaga. El líder d'UGT també ha assegurat que "denunciaran" els piquets que "s'excedissin", si en tenen "coneixement".

stats