BARÇA
Esports 28/04/2015

El Barça il·lusiona més que mai amb una golejada farcida d'obres d'art (6-0)

Al descans el Barça ja guanyava per 5-0 amb un partit increïble del seus davanters i Xavi

Toni Padilla
Els jugadors del Barça celebren el gol de penal de Leo Messi / LLUÍS GENÉ / AFP

BarcelonaEl Barça millora a mesura que s'acosta el final de temporada. L'equip de Luis Enrique s'ha tret de sobre un rival més, en aquest cas el Getafe (6-0) i quan li falten quatre partits de lliga, s'acosta al títol. En espera del partit del Reial Madrid, de moment li treu cinc punts als blancs. Les sensacions del joc a més, parlen més que la classificació. Malgrat alguna rotació (Piqué ha vist el partit a la llotja, amb Iniesta, Rakitic i Mascherano a la banqueta), l'equip ha ofert la seva versió més engrescadora amb un primer temps en que els futbolistes han competit entre ells per veure qui feia el gol més bonic.

El partit ha estat, per moments, perfecte. El Getafe s'ha vist superat per un equip amb l'actitud ideal, amb una proposta de joc encisadora i una davantera imparable. Messi, Neymar i Luis Suárez han marcat i ja porten més de 100 gols aquesta temporada, convertit-se en el principal argument per creure en el triplet. Sense el sancionat Alba, Adriano ha controlat a la perfecció la seva banda, ajudant a Bartra i Mathieu, ferms en la seva tasca de controlar les escapades dels davanters visitants. El Barça ha elevat el nivell del seu futbol col·lectiu, amb pressió alta, ocupant els espais i un joc ofensiu fantàstic, en que Xavi i Rafinha s'han convertit en els principals aliats dels tres davanters.

Pluja de gols

Messi ha fet el primer ja als 9 minuts després d'un penal clar sobre Suárez, amb Bartra enviant la pilota a l'uruguaià en el moment clau. Messi, tants cops amb dubtes a l'hora de xutar penals, ha decidit imitar Antonin Panenka en xutar per sobre del porter amb elegància. El segon gol l'ha fet Suárez amb una volea magnífica i el 3-0, just després, l'ha fet Neymar després d'una jugada col·lectiva. El 4-0 s'ha convertit en una gran oportunitat per veure una declaració d'amor de l'estadi a Xavi, ja que el terrasenc ha rebut la pilota a la frontal, marcant un gran gol amb un xut a l'escaire.

El 5-0 no ha trigat. Als 40 minuts ha arribat una creació col·lectiva, amb Messi passejant-se per al frontal abans de cedir la pilota a Xavi. El vallesà, amb el cap més ràpid del futbol, ha posat la cama per tocar amb l'esperó la pilota, que ha arribat a Suárez, qui no ha fallat. El primer temps s'ha convertit en un Museu a l'aire lliure, amb cada gol millor que l'anterior. Suárez ha marxat al vestidor rient, fent un gest als seus fills que ho deia tot amb la mà oberta: cinc. Cinc gols, cinc motius per creure.

Un golet i rotacions

A la segona part, Messi, ràpidament, ha fet el seu segon gol amb un xut deliciós a l'escaire després d'una jugada en que de nou, els futbolistes del Barça han fet parets i tocs ràpids, per enderrocara un mur fet miques. El 6-0 semblava anticipar una tempesta més fora sobre el Getafe, però han arribat els canvis per donar descans a homes com Busquets, Xavi i Alves (han entrat Sergi Roberto, Montoya i Pedro). Luis Enrique doncs, ha decidit deixar els 90 minuts el seu trident, que ha seguit buscant més gols amb un ritme més baix.

Amb aquesta golejada, el Barça demostra estar fresc de cap i cames quan falten, com a molt, vuit partits per acabar la temporada. Quatre a la lliga. Dos o tres a la Champions i la final de Copa. Jugant així, un títol caurà segur. Cada gol al Getafe ha estat una declaració d'intencions del millor Barça de la temporada.