PRIMERA DIVISIÓ
Esports 17/11/2012

El Barça busca ampliar la seva ratxa immaculada davant un Saragossa en forma

El Barcelona rep el Saragossa (20 h, GolT i Canal+ Lliga) el dia que es compleixen nou anys de l'estrena de Leo Messi i amb David Villa a un gol dels 300

Efe
4 min
Carles Puyol, en l'entrenament del Barça d'aquest dimarts FCBARCELONA.CAT

BarcelonaL'equip de Tito Vilanova, líder en solitari amb 31 punts sobre 33 possibles, no podrà comptar amb Alexis Sánchez. El xilè es va lesionar al turmell durant un partit de la seva selecció davant Sèrbia i estarà quatre setmanes de baixa. Aquesta és la notícia negativa, la positiva serà l'evolució de Carles Puyol, amb què recupera la columna vertebral de la seva defensa, després que Gerard Piqué ja jugués la setmana passada davant el Mallorca. Amb aquesta alta, el Barcelona espera millorar les seves prestacions en defensa, l'únic lunar en el seu irreprotxable trajectòria d'aquesta temporada.

Al Barça de Vilanova li marquen molts gols, és un dels equips que n'encaixa més a la Lliga, i només els seus espectaculars números en atac li permeten guanyar els partits amb suficiència. Davant el Saragossa es compliran nou anys i un dia de l'estrena de Leo Messi amb el primer equip. Va ser un amistós disputat al camp del Porto, just abans de l'Eurocopa del 2004. Aleshores, Leo tenia 16 anys i jugava al juvenil.

El partit també pot ser especial, en cas que marqui, per a David Villa. L'asturià, que va debutar a Primera amb el Saragossa, ha marcat 299 gols en la seva trajectòria professional. Vilanova, a expenses de Puyol, podria plantejar-se donar descans a Mascherano en l'eix defensiu. Piqué necessita minuts i Marc Bartra podria ser el seu acompanyant en una parella inèdita de centrals. Tot estarà en funció de si el tècnic té previst realitzar rotacions amb vistes a l'imminent partit europeu davant l'Spartak de Moscou de dimarts, en què el Barça pot certificar el seu futur europeu.

Així, Montoya podria tenir alguns minuts en detriment d'Alves, qui no sembla estar en el seu millor moment. En la mitjana, Iniesta, que no va jugar de sortida a Mallorca, pot donar descans a Xavi en un centre del camp que podria estar format per Busquets i Cesc, un dels jugadors més utilitzats per Vilanova. Davant Messi i Villa semblen fixos. L'altra plaça se la disputaran Pedro, que està en un moment dolç de joc, o Tello, fonamental en el joc per les bandes.

De la seva banda, el Real Zaragoza visita el Camp Nou en el seu millor moment de la temporada i amb la tranquil·litat de trobar-se en una zona intermèdia de la classificació, però també llastat per les absències, especialment en defensa on només comptarà amb un titular habitual després de la lesió avui de l'holandès Glenn Loovens.

La victòria de la passada jornada sobre el Deportivo, unida a la millora en els últims partits, ha permès al conjunt aragonès allunyar-se fins a cinc punts del descens i que la visita a terreny blaugrana no suposi la necessitat imperiosa de puntuar, sinó que s'afronti al·ludint a aquesta frase feta del futbol que diu que és un partit en què hi ha poc a perdre i molt a guanyar.

La plantilla del conjunt saragossà és conscient de la gairebé impossibilitat de puntuar en terreny català, però no renuncia a intentar que les escasses possibilitats que li concedeix la teoria es puguin fer realitat.

Com sol passar en aquest tipus de partits en què s'enfronta un equip que és superior al seu rival, les possibilitats de l'inferior passen per jugar el partit de la temporada i aprofitar les escasses ocasions de gol que pugui tenir i que el seu oponent estigui molt per sota del seu nivell habitual, especialment pel que fa a l'encert en la rematada a porta. Vista l'efectivitat que va tenir l'equip aragonès a pilota parada en l'últim partit contra el Deportivo, on va anotar tres gols, una bona opció per marcar serien les jugades d'estratègia.

Per a aquest partit el preparador del Real Zaragoza, Manolo Jiménez, compta amb les baixes per sanció dels dos laterals titulars, el romanès Cristian Sapunaru i "Abraham" Miner, a les que s'uneixen per lesió el serbi Ivan Obradovic i "José Mari" Martín-Bejarano.

Les absències dels dos primers, unida a la lesió de Loovens, que s'ha produït a l'entrenament d'avui, deixa la línia de rereguarda gairebé òrfena de titulars ja que només ostentarà aquesta condició el central "Alvaro" González.

Per completar l'equip inicial Manolo Jiménez té dues opcions. A la primera Raúl Goni, l'hongarès Adam Pinter i Javier Paredes serien els homes que acompanyarien Alvaro en la defensa, mentre que l'absència de José Mari en la medul·lar seria coberta per Franco Zuculini.

Una altra possible opció seria que aquest jugués de lateral dret amb Goni de central, que és la seva posició més natural, i Pinter en la posició de mig centre. La resta de l'equip seria el mateix que ha estat titular en les últimes jornades.

Manolo Jiménez ha citat per a aquest partit el lateral esquerre del filial "Héctor" Hernández, que estarà a la banqueta al costat de Leo Franco, Romaric, Edu Oriol, Babobic, Wílchez i Aranda.

Alineacions probables:

FC Barcelona: Valdés; Montoya, Piqué, Bartra, Alba; Busquets, Iniesta, Cesc; Pedro, Messi i Villa.

Real Saragossa: Roberto; Zuculini, Goni, Alvaro, Paredes; Apoño, Pinter, Movilla; Víctor, Postiga i Montañés.

Àrbitre: Ayza Gámez (Col·legi Valencià)

Estadi: Camp Nou

Hora: 20:00 (Gol Televisió / Canal + Liga)

stats