BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 06/02/2012

El Barça se situa líder en solitari després de la derrota del Madrid

David R. Jover

El Gescrap Bilbao va fer saltar la sorpresa ahir a la pista del Reial Madrid en guanyar per 90-93, i amb aquesta victòria, de retruc, va donar el liderat en solitari a un Barça Regal que va fer els deures a la pista de l'Estudiantes (65-80). L'equip de Xavi Pascual va demostrar ahir a Madrid que està recuperant la seva millor versió en el moment clau de la temporada. Segueix amb una defensa exterior brillant -en l'apartat interior hi té més problemes-, però ha recuperat el somriure i l'alegria en atac. Dijous va anotar 94 punts i ahir 80 a la pista de l'Asefa Estudiantes. El Barça, a més, va fer una exhibició des de l'exterior que feia mesos que no es produïa. Va convertir 14 triples -té una mitjana de 7,5- que li van aportar 42 punts per acabar amb els madrilenys. A més de Navarro, qui també va anotar des dels 6,75 va ser Chuck Eidson, autor de cinc triples.

El Barça va trencar el partit amb un parcial de 2-15 en l'inici de l'últim quart, i amb la victòria, a més de recuperar el liderat, demostra als altres equips que ha tornat i que encara ho pot fer millor quan Huertas pugui fer córrer els companys.

D'altra banda, el Fiatc Joventut va patir una clara derrota a la pista de l'Ucam Múrcia, fins ahir cuer, per 76-54, en la que va ser la pitjor anotació dels homes de Salva Maldonado en les dinou jornades que s'han disputat. La Penya va anar per darrere tot el partit, i en l'últim quart es va deixar anar i va patir molt contra un Múrcia que estrenava tècnic, Óscar Quintana, després de la derrota a Barcelona la setmana passada.