Esports 10/10/2011

Continua bloquejada la negociació a la NBA

S'acaba sense acord una altra reunió entre propietaris i jugadors de la lliga de bàsquet professional nord-americana

Efe
2 min

Nova YorkEls propietaris i els jugadors de la NBA continuen encallats en els últims intents per evitar el locaut. La reunió d'urgència d'aquest dilluns a la matinada –hora catalana– s'ha acabat sense acord sobre el nou conveni laboral. Cinc hores de converses en un hotel de Nova York no han servit per a res i està prevista una altra reunió que ha de començar aquest dilluns a les vuit del vespre.

L'únic que ha sortit de l'última trobada ha sigut, justament, el compromís de tornar-se a veure en el que pot ser l'últim intent abans que, de manera oficial, s'hagin de cancel·lar les dues primeres setmanes de la temporada regular 2011-12, que hauria de començar l'u de novembre.

Els negociadors d'ambdues parts, juntament amb el comissionat de la NBA, David Stern, i el director del sindicat de jugadors, Billy Hunter, han sortit de la reunió sense donar cap tipus d'explicació. Tot i així, fonts pròximes als participants en la reunió han dit que no s'ha parlat del repartiment dels ingressos obtinguts per les operacions del bàsquet, sinó del límit salarial i dels contractes garantits i la durada.

L'assumpte del repartiment d'ingressos no s'ha volgut discutir perquè els jugadors van rebutjar dimarts l'oferta dels propietaris de percebre'n el 50%, després que el sindicat en reivindiqués el 53% després d'haver baixat ja del 57% de l'anterior conveni. Els propietaris ja han fet saber al sindicat que, si no accepta un repartiment del 50%, no estan interessats a negociar altres aspectes del conveni laboral.

El fet que la sessió s'hagi acabat en cinc hores de treball, quan s'esperava que podia durar fins a 11, mostra que les diferències es mantenen i serà molt difícil que es puguin evitar les primeres cancel·lacions de partits oficials.

stats