TENIS
Esports 16/01/2012

Djokovic i Nadal desplacen el seu duel a l'Open d'Austràlia

Oriol March
2 min
Djokovic i Nadal són els màxims favorits per endur-se l'Open d'Austràlia, que comença avui.

BARCELONAL'Open d'Austràlia és, segurament, el Grand Slam més imprevisible. És el primer de la temporada i els tenistes hi arriben sense gaire ritme de competició. Per això és el gran torneig en què hi ha més sorpreses, més eliminacions imprevistes i més presència de convidats inesperats a les rondes finals.

Aquest any, però, pot suposar l'excepció que confirma la regla. Els quatre primers caps de sèrie -i, per tant, màxims favorits- són Novak Djokovic, Rafa Nadal, Roger Federer i Andy Murray. El serbi, número 1 del món i campió l'any passat al Melbourne Park, vol encetar la temporada amb ànims de revalidar l'excepcional trajectòria que va dibuixar el 2011. No competeix des del mes de novembre, però ja se sap que el serbi, un cop a la pista, deixa enrere qualsevol consideració prèvia.

El seu principal escull serà Nadal, que fa dies que afirma que arriba en unes condicions magnífiques a la primera gran cita de la temporada. Ha deixat enrere unes molèsties a l'espatlla que el van obligar a deixar estar la raqueta durant dues setmanes en la pretemporada. El manacorí estrena raqueta i cordatge en aquest primer tram del 2012, una petita revolució que espera que li serveixi per millorar el cop de revés i el servei. "És un risc relatiu: si faig una temporada dolenta no serà per culpa de la raqueta ni del cordatge nous", va assegurar ahir en roda de premsa. El nivell d'exigència, com sempre en Nadal, és màxim. La temporada passada va veure com Djokovic el destronava del número 1 mundial i el vencia a totes les finals. Un greuge massa gran per al caràcter del manacorí, que aquest any intentarà invertir la tendència.

I Federer? "Preocupat" per l'esquena, que fa mesos que li causa problemes, segons va assegurar ahir. Ningú discuteix, però, la seva candidatura. El suís va acabar l'any enratxat i no sol fallar a les rondes finals. Andy Murray estrena entrenador, el llegendari Ivan Lendl, i vol triomfar per fi en un Grand Slam. Quatre candidats i una corona. El 2012 comença a Melbourne.

stats